Αναφιώτικα Καφενείο - Μεζεδοπωλείο

Φιλοξενία, χρώματα, γεύσεις... από τα παλιά

anafiotika-cafe-athens-plaka-greece-restaurant-tourists

Ένα παραδοσιακό και γραφικό καφενείο - μεζεδοπωλείο μες την καρδιά της Πλάκας

Μια ολόκληρη εποχή ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των επισκεπτών που σεργιανίζουν στα σοκάκια και στα πλακόστρωτα καλντερίμια της γραφικότερης και παλαιότερης συνοικίας της Αθήνας την Πλάκα.

 

Ανάμεσα στις ιστορικές γειτονιές και τα πολυσύχναστα στενάκια της, θα ανακαλύψετε τα «Αναφιώτικα». Όχι όχι, δε μιλάμε για την περιοχή Αναφιώτικα, αλλά για τα δικά μας «Αναφιώτικα»!!!

Φωτογραφίες - Αναφιώτικα

 Παραδοσιακό καφενείο ~ μεζεδοπωλείο όπως το χαρακτηρίζουν οι θαμώνες αλλά και οι επισκέπτες μας, τα «Αναφιώτικα» ξεχωρίζουν ανάμεσα στα υπόλοιπα μαγαζάκια επί της οδού Μνησικλέους και Θρασυβούλου. Στα περίφημα «σκαλάκια» όπως ίσως θα έχετε ακούσει!

 

  • Καφέδες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας
  • Παραδοσιακά γλυκά που θα σας εκπλήξουν - παγωτά - βάφλες
  • Αυθεντική ελληνική κουζίνα
  • Μεζέδες για όλη την παρέα
  • Πλούσια κάβα - Δροσιστικά κοκτέιλ

Δείτε το Μενού μας

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τα εδέσματα μας, απλά επισκεφθείτε μας.

anafiotika food banner

 

Τα βραβεία μας

Το πάθος και η όρεξη για δουλειά πάντα αμείβονται. Με το ίδιο πάθος δουλεύουμε και σας εξυπηρετούμε τα δυο τελευταία χρόνια, γι' αυτό το λόγο ο ταξιδιωτικός οδηγός για εστιατόρια Tripadvisor αλλά και ο κινέζικος Lianorg μας επιβραβεύουν!!!

anafiotika-plaka-tripadvisor-travellers-choce-2014

Travellers'

Choice 2014!

anafiotika-plaka-lianorg-top-choice

Lianorg

 

TOP CHOICE 

anafiotika-plaka-tripadvisor-travellers-choce-2013

Travellers'

 

Choice 2013! 

Τα Αναφιώτικα είναι μια γραφική λιλιπούτεια συνοικία της Αθήνας που βρίσκεται σκαρφαλωμένη στην βορειανατολική πλευρά του βράχου της Ακρόπολης, στα όρια της συνοικίας της Πλάκας. Δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν εγκαταστάθηκαν στην περιοχή εργάτες από την Ανάφη, που είχαν έρθει στην Αθήνα για να εργαστούν ως χτίστες, στην ανοικοδόμηση της πόλης και στην ανέγερση των ανακτόρων του Όθωνα. Ως πρώτοι οικιστές αναφέρονται ένας ξυλουργός (Γ. Δαμίγος) κι ένας κτίστης (Μ. Σιγάλας) από την Ανάφη, ενώ το παράδειγμά τους ακολούθησαν αργότερα κι άλλοι συμπατριώτες τους, οικοδομώντας με τη σειρά τους τα σπίτια τους εκεί, κυρίως κατά την περίοδο της έξωσης του Όθωνα και της μεσοβασιλείας.

Η συνοικία χτίστηκε ακολουθώντας την αρχιτεκτονική των Κυκλάδων. Οι Αναφιώτες αναστήλωσαν παράλληλα με την εγκατάστασή τους, τους δύο ναούς που βρίσκονταν στην περιοχή από τον 17ο αιώνα, τον ναό του Αγίου Συμεών και του Αγίου Γεωργίου των Βράχων.

Μετά το 1922 προστέθηκαν στην περιοχή Μικρασιάτες πρόσφυγες μεταβαλλόντας την σύνθεση του πληθυσμού. Τη δεκαετία του 1950 τμήμα της συνοικίας κατεδαφίστηκε στα πλαίσια ανασκαφών. Τα επόμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες απαλλοτριώσεις από το υπουργείο πολιτισμού και σήμερα παραμένουν μόνο 45 οικήματα τα οποία έχουν κηρυχθεί διατηρητέα. 

anafiotika-movie
anafiotika-1047

Όλες τις εποχές

Ταράτσα το καλοκαίρι | Τζάκι το χειμώνα

124x128

Κάθε εποχή είναι διαφορετική στα Αναφιώτικα. Στην ταράτσα, στα σκαλάκια ή στο τζάκι μας ζήστε την ζεστασιά της φιλοξενίας μας. Ακόμα και τις βροχερές μέρες ένα ποτήρι κρασί θα σας κάνει να αγαπήσετε τη γειτονιά μας

Με γνωστούς καλλιτέχνες! 

Η μουσική της πόλης έρχετε κοντά μας. Ζωντανή μουσική μας συντροφεύει κάθε εβδομάδα, με ανθρώπους που έχουν όρεξη να τραγουδήσουν και κόσμο που έρχεται να τους ακούσει και να διασκεδάσει με τον πιο όμορφο τρόπο! Ενημερωθείτε απο την ιστοσελίδα μας ή τηλεφωνικά για τα live!

Μη διστάσετε να κάνετε κράτηση τελευταίας στιγμής!

livemusic

Περισσότερα...