«Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης»! 

Εσείς έχετε επισκεφτεί το Μουσείο Ακρόπολης; Αν όχι τότε διαβάστε παρακάτω τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε επιλέγοντας το πρόγραμμα «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης»!

Αναλυτικότερα, στο πρόγραμμα «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης» συμπεριλαμβάνονται:

  • Μουσικές εκδηλώσεις

Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν σύγχρονες και ορχηστρικές συναυλίες τόσο στον αύλειο χώρο του Μουσείου τους καλοκαιρινούς μήνες, όσο και στους εσωτερικούς χώρους του, όπως στον χώρο υποδοχής με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου. Μουσικές εκτελέσεις μικρότερων ομάδων πραγματοποιούνται στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα στην Αρχαϊκή Αίθουσα.

  • Θεματικές παρουσιάσεις εκθεμάτων

Οι επισκέπτες, περπατώντας ανάμεσα στα εκθέματα, θα συναντήσουν τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές οι οποίοι βρίσκονται εκεί για να λύνουν κάθε απορία τους. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις παρουσιάσεις επιλεγμένων εκθεμάτων από τους Αρχαιολόγους – Φροντιστές.

  • Προβολές

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, το Μουσείο Ακρόπολης καλωσορίζει τους επισκέπτες στην Αίθουσα Εικονικής Πραγματικότητας, προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τα μνημεία της Ακρόπολης μέσα από τρισδιάστατες προβολές. Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα τον Παρθενώνα μέσα από το βίντεο που προβάλλεται στον προθάλαμο του τρίτου ορόφου, έξω ακριβώς από την Αίθουσα του Παρθενώνα.

  • Αρχαιολογικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια

Το Μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες να ανακαλύψουν με τα παιδιά τους τα εκθέματα του Μουσείου με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο μέσα από τα οικογενειακά παιχνίδια «Αναζητώντας τη θεά Αθηνά» και «Αρχαϊκά Χρώματα», τα οποία συνδυάζονται με ειδικά ψηφιακά παιχνίδια.

  • Παρακολούθηση συντήρησης γλυπτών

Στο Μουσείο συνεχίζεται το πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης για τις Καρυάτιδες του Ερεχθείου με χρήση τεχνολογίας λέιζερ. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιτόπου σε βίντεο τους συντηρητές του Μουσείου να καθαρίζουν τα γλυπτά.

  • Καφέ & Εστιατόριο

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης», το Μουσείο ετοίμασε υγιεινά παιδικά γεύματα στο εστιατόριο του δεύτερου ορόφου. Επίσης, κάθε Παρασκευή, η έκθεση του Μουσείου είναι ανοιχτή μέχρι τις 10 μ.μ., ενώ το εστιατόριο, από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα προσφέρει ιδιαίτερα ελληνικά πιάτα σε προσιτές τιμές και θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη. 

  • Αναγνωστήριο

Για όσους επιθυμούν μία στιγμή ανάπαυλας, στο Μουσείο προσφέρεται ο χώρος του αναγνωστηρίου στο δεύτερο όροφο με θέα τις Καρυάτιδες και το Αέτωμα του Εκατόμπεδου, με ποικιλία βιβλίων με θέματα που σχετίζονται με την Ακρόπολη και την Αθήνα. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεφυλλίσουν ένα βιβλίο ή να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή τους.

  • Πωλητήρια

Στα πωλητήρια του Μουσείου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν αναμνηστικά δώρα σε ελκυστικές τιμές. Στο πωλητήριο του ισογείου υπάρχει μεγάλη ποικιλία καρτ-ποστάλ, χαρτικών ειδών, καθώς και η παιδική σειρά του Μουσείου. Στο πωλητήριο του δεύτερου ορόφου διατίθενται αναμνηστικά, δώρα, κοσμήματα και πολλά βιβλία με θέματα που σχετίζονται με την Ακρόπολη.

 

Πηγή