Από τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε είναι...ρακόμελο από...τα Αναφιώτικα!

 

  1. Καλή παρέα!
  2. Όμορφη μουσική!
  3. Μπόλικη καλή διάθεση!

Τα παραπάνω 3 συστατικά είναι υποχρεωτικά και θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως χωρίς αυτά δεν γίνεται να φτιάξουμε επιτυχημένο και σωστό ρακόμελο!

Ας πάμε τώρα και στα προεραιτικά υλικά μας.
Ίσως μια (1) φλιτζάνα ρακί, ίσως δύο (2) κουταλιές μέλι, δύο (2) ξυλάκια κανέλας (των 5εκατοστών!) και εάν επίσης θέλετε, δοκιμάστε να έχετε και 2-3 ολόκληρα γαρίφαλλα (μοσχοκάρφια).

Αφού μαζέψαμε υποχρεωτικά και προεραιτικά υλικά, ας δοκιμάσουμε να ξεκινήσουμε!

Επί το έργον λοιπόν:
Επιλέγουμε με προσοχή τη μουσική που θέλουμε να μας συνοδεύει... εεε εννοώ βάζουμε τη ρακή μας σε ένα μεγάλο μπρίκι ή κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ή στο μικρό μάτι της κουζίνας, ανάλογα με την ποσότητα που επιθυμούμε να φτιάξουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα συστατικά μας (μέλι, κανέλα και γαρίφαλλα) ενώ ξεκινάμε να λέμε ένα πετυχημένο ανέκδοτο για να φτιάξουμε ακόμα περισσότερο τη διάθεση της παρέας!

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως όση ώρα ζεσταίνεται η ρακή μας μαζί με τα υπόλοιπα μυρωδικά, βρίσκόμαστε από πάνω όχι μόνο για να μπορούμε να εισπνεύσουμε τους θεραπευτικούς ατμούς της αλλά και για να βάλουμε και ένα  (δύο;!) σφηνάκια για τον εαυτό μας για δοκιμή φυσικά!

Μόλις πάρει την πρώτη βράση κλείνουμε τη φωτιά ή το μάτι της κουζίνας, σερβίρουμε στη φλιτζάνα μας ή σε μικρά σφηνάκια και απολαμβάνουμε με την υπόλοιπη παρέα!

Εβίβα!